HTML

Címnélkülmég

abszurd – akció – dráma - táncfantázia feldolgozás lesz, esetleg bábjáték

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Gafa leül

2009.06.20. 22:25 cimnelkulmeg

 

A történet, mondjuk inkább, sztori, hogy a szóismétlést elkerüljem (picsába, ez nem sikerült) egy ilyen abszurd – akció – dráma - táncfantázia feldolgozás lesz, esetleg bábjáték, legalábbis most úgy tűnik.. Szóval adott a főhős: Gafa, magas vékony hórihorgas arc, lazán veszi az életet, sok buli, sok pia, sok nő. Na jó mostanában már nem, megállapodott. Erre senki nem fogadott volna korábban, de megtörtént mégis. Ebben a pillanatban mondjuk éppen otthon ül a kanapén (hmm, milyen ritkán használom ezt a kifejezést, pedig jó kis szó, mi? ;), remélem a Gyaloggalopp rajongókat magam mellé állítottam ezzel félmondattal. Mármint nem ezzel, hanem a kettővel ezelőttivel. Mindegy, aki érti, érti, aki nem, az meg nézze meg a Gyaloggaloppot és figyelje a lovagokat, akik azt mondták „Ni”. ) és nézi tv-t, várja, hogy kezdődjön a Spanyolrszág – Délafrika meccs. Egy sört is odakészített maga elé a biztonság kedvéért, mert meccset nézni sör nélkül olyan mint maratont futni. Értelmetlen. Na, jó ez túlzás volt, elnézést a hosszútávfutóktól. Átfogalmazom: nem értelmetlen, csak kókemény kihívás. Mivel én is a meccset fogom nézni (persze csak fél szemmel, hiszen bőszen írok mellette), én is megpattintok egy sört, így könnyen azonosulhatok a szereplővel. Ez egy nagyon fontos írói techinka, vagy ha ilyen még nem létezik akkor azonnal levédetem és egy rakat pénzt keresek vele. Szóval Gafa ott ül, lába felrakva valami puffra, jobbján a sör, balján a barátnője, Zati és éppen valami hülye poént magyarázhat neki (Gafa a csajszinak persze). Ebben a pillanatban Zati felpattan és egy irtózatos nagy pofont lekever Gefének:

 

-         „Gafa bazzeg, csak nézed a meccset meg vedeled a sört, mekkora buzi vagy te. Én inkább elmegyek Ománba, Habben úgyis már annyit mesélt róla, tuti jó hely lehet.”

 

Füstcsík, ajtóbecsapódás és Zati már is robog Omán felé. Lobog a haja a taxiban. Ez furán hangzik, de ez egy speckó taxi, beépített kabrió szimulációs programmal, kurva nagy ventillátorok lobogtatják a kedves utas haját a kocsi tetejére meg egy csillagos égbolt van vetítve éjjel, nappal pedig egy csillagtalan. (Mekkora ötlet ez is, el ne felejtsem levédetni, ha még nincs kitalálva, talicskázhatom haza a második rakat pénzt.) Szóval, amint a taxi csikorgó kerekekkel elindul, Gafa egy könnycseppet dörzsöl el bal szeme sarkában, egyrészt mert oda kapta a pofont, másrészt mert kiborult a söre. Szerintem ez utóbbi fájt neki jobban, ugyanis már csak két és fél rekesz Lóbányai világos van otthon, azt meg hipp-hopp betolja egy férfiember, meg hát most el kell menni a hűtőig egy másikért. Mondjuk Gafa pecója nem túl nagy, kb. 50 négyzetméter, de akkor is, sörért felkelni komoly dolog. Francba, az én söröm is elfogyott mire ideértem. Legalább átérzem a hórihorgas idegállapotát. Szóval ahogy duzzogva felkel, bevillan egy csomó kép Zatival közös élményeikről, eszébe jut, hogy ha lett volna naplója vagy privát blogja, tuti benne lenne, hogy élete nagy szerelme Ő. Talán még azt is tervezgette már, hogy valamikor egy nagy házban élnek majd, a sok kis Gafa ott rohangál körülöttük, megöregszenek együtt, és majd a gyerekek később az unokák mindig odahozzák a Lóbányit apunak, nagypapának minden este. Na ez az idilli kép tört most csillió darabra. Gyorsan betol még két, max. nyolc sört, hiszen ez olyan neki, mint Popeye-nek a spenót. Nem, nem lesz baszott vastag alkarja tőle, de elszánttá válik és megnő a problémamegoldó készsége vagy mi. A következő mélyenszántó gondolatok cikáznak a neuronjai közöt:

 

-         „Ez fura.”

 

Gondolná tovább is, de Délafrika éppen bedobáshoz jut, felhördül a közönség. Meg elkezdik fújni azt a fura trombitát, vuvuzelát vagy mi a szart, amit be akarnak tiltani, mert valami rettenetes zümmögő hangot hallat, ami mindenkit rohadtul idegesít. De hogy minek fújják?? Na mindegy, ez a bongás ismét visszatereli az agyműködését a lényegre:

 

-         „Mi baja van ennek a Zatinak? Nem aggódok túlzottan, hogy Eljut Ománba ma, mert a jégvihar miatt a Budapest – Omán járatot törölték, bemondta híradó. Fene gondolta volna, hogy Ománban jégvihar is lehet. De azt nem értem, hogy miért kapta fel a vizet.”

 

Hirtelen sms érkezik, csipog a telefon, mint az állat valahol a laptop mellett. Gafa felkapja, megnyitja, elkezdi olvasni és a telefon lassan, bizonytalan mozgással kibillen a kezéből, a levegőben megpördül kétszer, majd felgyorsulva csapódik a földhöz, pattan kettőt és becsúszik a tv állvány alá. Gafa hátrálva közelít a kanapéhoz, tekintete a távolba réved, keze a karfát keresi és leül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cimnelkulmeg.blog.hu/api/trackback/id/tr521197757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása